Tae bo

600-1000 kcal verbruikt
55

minuten

Niveau: Gemiddeld

Tae bo is een zeer dynamische en uitdagende sport waarbij diverse vechtsporttechnieken op muziek worden uitgevoerd. Deze technieken komen voort uit kickboksen, karate en andere oosterse vechtsporten.

In de lessen staat het trainen van het uithoudingsvermogen en het verbruiken van veel calorieën centraal. Daarnaast heeft het beoefenen van Tae Bo de volgende positieve effecten:

  • Verbetering van souplesse en coördinatie
  • Spierversteviging
  • Vetverbranding
  • Conditieverbetering
  • Aanleren van zelfverdedigingstechnieken
  • Krachtvermeerdering

Kortom een allesomvattende sport voor mensen die actief willen sporten.

Tae Bo is een prima sport om rugklachten te voorkomen. Bij veel sporten train je het lichaam maar eenzijdig, en bestaat de kans dat je lichaam als het ware krom trekt. Hiervan is bij Tae Bo geen sprake want hierbij wordt zowel de linker- als de rechterzijde van het lichaam evenveel getraind.

Het eerste wat je leert zijn een aantal basisbewegingen, waardoor je lekker in beweging kan blijven. Deze basistechniek is gewoon noodzakelijk. Je duikt tenslotte ook niet in zee zonder dat je hebt leren zwemmen.

Heb je al eerder aan vecht- en/of verdedigingssport gedaan, dan kun je direct instromen bij de groep gevorderden. We gaan er dan vanuit dat je de basisbewegingen beheerst.

Kom kennismaken met Tae Bo!

Heb je zin om je fitter en energieker te voelen, of wil je gewoon je vechtsporttechnieken verbeteren, dan is tae bo DE sport voor jou. Tae bo is een combinatie van karate, kickboksen en aerobics. Op opzwepende muziek werk je aan kracht, conditie, lenigheid en zelfvertrouwen. Het is geen dansen, geen karate, geen fitness. Het is al dit samen, maar dan anders! Onder leiding van een ervaren instructeur leer je stoten en trappen op muziek.

Als eerste in Eindhoven is Sportcentrum Elhatri begonnen met tae bo en je krijgt daardoor een uitgebreide en gevarieerde training. Dit is in het bijzonder te danken aan de vechtsporttechnieken die in de les zijn terug te vinden.

Iedereen kan aan de les meedoen, want je kunt je eigen niveau en tempo bepalen.

Mee doen?

Dat kan natuurlijk. Maak meteen even een afspraak voor een gratis proefles. Kleding: joggingbroek & t-shirt of fitnesskleding. Probeer het gewoon eens, dan voel je zelf wat het is. Bovendien is het niet alleen erg leuk om te doen, je doet er je lichaam voordeel mee!

Wat heb je nodig?

Gemakkelijk zittende aerobics kleding, binnensportschoenen en een handdoek voor oefeningen waarbij je op de grond moet zitten.