Inloggen Registreer

Stage Kata en Bunkai Heian Nidan

PDFAfdrukkenE-mailadres

Afgelopen zaterdag hebben we genoten van een verdiepingsstage van de heian en bunkai Nidan.
Nog nooit eerder heb ik de tijd, gelegenheid en ruimte gehad om deze kata zo goed in alle details te kunnen bestuderen en trainen. Dit zorgt echt voor niveau in de training. Iedere beweging werd goed voorbereid en duidelijk uitgelegd en in groepjes, vanuit de bunkai, stapsgewijs ontrafeld en getraind. Bijzonder vond ik daarbij ook het van elkaar kunnen leren, hetgeen sensei Elhatri als extra element slim in de trainingsmethodiek heeft meegenomen.

Er ontstond daardoor een prettige leeromgeving met een gezellige sfeer waarin jong en oud elkaar inspireerden en van elkaar konden leren, hetgeen wij als bijzonder inspirerend en motiverend hebben ervaren. Echte teamspirit en karate van hoog niveau. Het geleerde zullen we daardoor zeker meenemen om onze kata en ons karate te blijven verbeteren.
Iedereen was één en al oor en ondanks dat dit een zogenaamde “basiskata” was, examenstof voor de lagere banders betrof, heb ik zelf als “black belt” me geen minuut verveelt. De tijd vloog voorbij en de stage was alles behalve saai. Op ieder niveau kun je hiermee je kata en karate naar een hoger niveau tillen.

Door de stage ben ik mij nog meer bewust geworden van de juiste standen en ‘aarding’ in de uitvoering van de Heian Nidan. Door de heldere uitleg van de Bunkai van Sensei El Hatri en lesgevers d.m.v. ‘praatje’(=uitleg), ‘plaatje’(= het laten zien in stappen ‘hoe het moeten worden uitgevoerd’) en ‘daatje’(= het zelf oefenen met ondersteuning van de lesgevers) heb ik voor mezelf weer een ‘stapje’ vooruit gezet.

Het was ook leuk om dit met jong en ‘oud’ en alle kleuren banden samen te doen. Dit versterkt de onderlinge band en respect.

Dankjewel sensei, voor deze ervaringen en mogelijkheden en de altijd hartelijke, geduldige en professionele benadering en trainingen.

 

Bianca Coenen en Peter Gerardts


Voeg deze pagina toe aan: