Meditatieles

60

minuten

Niveau: Gemakkelijk

Meditatieles in Eindhoven

Het doel van mediteren is om los te komen van het hier en nu en van al je zorgen en angsten. Door meditatie krijg je een enorme rust die je overal mee naar toe neemt. Voor het mediteren is concentratie nodig. Dat is in het begin misschien lastig, maar hoe vaker je het doet, hoe beter je kunt concentreren.

Deze meditatieles is gebaseerd op de werken van Dr Joe Dispenza, gefocust om meer te leven in het hier en nu en op gedragsverandering.

Door de frequentie van je hersengolven te verlagen naar Alpha of Theta kom je bewust in je onderbewuste terecht, waar je je oude gedrag kunt herprogrammeren en jezelf kunt leren om je aandacht meer in het hier en nu te houden en zo je stress te verminderen.

De basishouding bij meditatie is de lotushouding, waarbij je je linkervoet op je rechterbeen legt en andersom. Het is alleen lastig om in deze houding te komen en ook om er weer uit te komen. Wij raden je aan om te zitten of te liggen op een manier die jij prettig vindt.

Wat trek ik aan?

Het fijnst is om comfortabele kleding te dragen, die geen knellende broekspijpen heeft of die je geen zweterig gevoel geeft. Dit leidt je alleen maar af. Loszittende yogakleding is heel geschikt voor meditatie vanwege het ultieme comfort. Om te voorkomen dat je het koud krijgt, kun je warme sokken, een vestje en/of een dekentje meenemen.