Thaiboksen alleen dames | volwassenen en 14+

60

minuten

Niveau: Gemiddeld

 

Thaiboksen alleen dames in Eindhoven

TRAIN JE FIT, LENIG EN STERK MET THAIBOKSEN

Thaiboksen is een heerlijk energieke sport die je een keer zelf moet ervaren. Wist je dat thaiboksen een perfecte workout is voor je hele lijf? Je traint je kracht en lenigheid. Je conditie verbetert. Je reflexen worden sneller. En niet onbelangrijk: je zelfvertrouwen en weerbaarheid nemen toe.

HISTORIE EN ONTWIKKELING

Thaiboksen of Muay Thai is een eeuwenoude vechtsport die in Thailand en omliggende landen in tijd van vrede werd beoefend door de soldaten en boeren. Het huidige Muay Thai vindt zijn oorsprong in de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een vechter zijn wapens niet meer had, zette hij al zijn ledematen (handen, benen, knieën en ellebogen) in als zeer effectieve wapens. Thaiboksen deed eind zestiger, begin zeventiger jaren zijn intrede in Europa en de VS.

In Nederland is het thaiboksen omgevormd tot kickboksen door reglementaire aanpassingen, zoals het verbieden van risicovolle technieken en het weglaten van de traditionele rituele dansen uit het wedstrijdprogramma.

Met verschillende Europees en Wereldkampioenen behoort Nederland tot de absolute wereldtop. Denk aan Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Sem Schilt en bij de vrouwen Lucia Rijker en Ilonka Elmont.

RESPECT EN VERTROUWEN

Thaiboksen is een individuele sport die je binnen een hechte groep beoefent. Respect en vertrouwen spelen een belangrijke rol. De training kent een geleidelijke opbouw. Je leert trappen, stoten en je knieën gebruiken. We oefenen schijngevechten en sparren. Verdedigings- en aanvalstechnieken komen gemengd aan bod. We gebruiken stootkussens en uiteraard draag je beschermers ter voorkoming van blessures. Als beginner train je met een groep van jouw eigen niveau. Een goede conditie is prettig, maar geen vereiste. Eén ding is zeker: wie met thaiboksen begint, ziet zijn conditie met sprongen vooruitgaan!

VOOR VROUWEN

Thaiboksen wordt ook onder vrouwen steeds populairder. Dat is niet zo verwonderlijk. Bij een thaibokstraining worden alle spiergroepen intensief getraind. Je profiteert van een volledige cardio workout en een effectieve krachttraining in één! Daarom is thaiboksen ook een perfecte sport voor iedereen die gewicht wil verliezen. In deze les voor vrouwen train je met alleen vrouwen. De les wordt gegeven door een vrouw. Het gedeelte van de zaal waar de training gegeven wordt is zoveel mogelijk afgeschermd van de rest van de zaal, maar omdat de ruimte ook door andere trainers gebruikt wordt, is het niet mogelijk het 100% af te sluiten zoals bij ladies only lessen.

PERSONAL TRAINING

Behoefte aan veel persoonlijke aandacht en een stijle leercurve? Kies dan voor personal training. Onze gediplomeerde instructeurs begeleiden je op een dagdeel en tijdstip dat jou schikt.

KIES VOOR KWALITEIT

Sportcentrum Elhatri heeft sinds 2009 het Fight Right keurmerk van de KNKF voor verantwoord vechtsportonderwijs.

WAT HEB IK NODIG?

Je draagt kleding die gemakkelijk zit en waarin je je vrijuit kunt bewegen, zoals een t-shirt en een korte broek of trainingsbroek. Tijdens de kennismakingsles kun je de bokshandschoenen en (scheen)beschermers van ons lenen. Schoenen zijn niet nodig, want we trainen op blote voeten.

Wie besluit om lid te worden kan de benodigde uitrusting en -kleding bestellen via onze online winkel