Thaibokslessen

De training

Alle niveaus kunnen bij ons terecht

Bij Sportcentrum Elhatri bepaalt de leerling zelf op welk niveau hij of zij wil sporten. Er zijn verschillende groepen:

 1. Beginners (Junioren/Senioren)
 2. Gevorderden (Junioren/Senioren)
 3. Wedstrijdtraining

Thai-boksen is snel te leren, het richt zich voornamelijk op techniek en routine. Er wordt gestreefd naar een goede basisconditie, fysieke kracht, lenigheid en technische vaardigheden. Door de combinatie van stoten en trappen is het een zeer complete sport waarbij je zowel het boven- als onderlichaam traint. Naarmate men langer traint zal de conditie, lenigheid en reactievermogen toenemen. Toch is kickboxen een sport waar discipline en doorzettingsvermogen voor nodig zijn. (Zoals eigenlijk bij alle sporten)

De trainingsopbouw ziet er als volgt uit:

 1. Warming-up
 2. Basis technieken
 3. Sparren
 4. Kussens
 5. Cooling-down
 6. Rekken/Strekken

Technieken

Tijdens het trainen worden diverse technieken behandeld. Om te beginnen zijn er de basistechnieken. Naast deze technieken zijn er ook aanvullende technieken. Tijdens wedstrijden worden diverse technieken al dan niet toegestaan. Wedstrijden worden gehouden in diverse klassen; zowel op basis van gewicht en leeftijd als ervaring.

De toegestane technieken zijn (afhankelijk van de bond en de klasse):

 1. Alle stoten die bij het boxen toegestaan zijn: naar het hoofd en lichaam, inclusief gedraaide stoten (de zogenaamde backfist waarbij je om je eigen as draait en met bijna gestrekte arm het hoofd van je tegenstander probeert te raken).
 2. Alle trappen die bij vechtsporten als taekwondo en karate toegestaan zijn: naar het hoofd, lichaam en benen.
 3. Knieën en ellebogen (alleen in de A klasse) naar hoofd, lichaam en benen.
 4. Worpen, te weten: Alle beenvegen en alle heupworpen.

Niet toegestane technieken zijn:

 1. Alle technieken naar het kruis, keel, rug, achterhoofd en gewrichten

Benodigdheden

Gemakkelijk zittende sportkleding (korte broek & T-shirt). Om jezelf en je trainingspartners te beschermen draagt je bokshandschoenen, scheenbeschermers, een bitje en voor de heren een toque (kruisbeschermer). Behalve het bitje en de toque zijn al deze benodigdheden bij de eerste proefles te lenen.