Kickboksen

Veel gestelde vragen

Wellicht staat het antwoord op jouw vraag ertussen

 • Wat is het verschil tussen kickboksen en boksen?

  Het grootste verschil is dat je bij kickboksen niet alleen je handen zoals bij boksen. Als je bokst, dan ben je vooral bezig met de stoten, je dekking en je houding. Bij kickboksen mag je gebruik maken van je voeten, handen en scheenbeen. Bij kickboksen deel je verschillende stoten uit, maar er is ook veel aandacht voor de diverse traptechnieken.

 • Krijg ik een betere conditie van kickboksen?

  Kickboksen is een intensieve sport die een positieve invloed heeft op je algehele conditie. Zeker als jij je normaal gesproken op de bank bevindt is beginnen met kickboksen een eerste stap naar een veel betere conditie!

 • Is kickboksen voor iedereen geschikt?

  Als je kunt sporten dan kan je ook kickboksen. Kickboksen is geschikt voor iedereen. het niveau van de kickbokstraining wordt door de trainer op jou aangepast. Hierdoor kan je op je eigen niveau de kickbokstechnieken leren en snel vorderingen maken.

 • Is kickboksen alleen een mannensport?

  Jarenlang had kickboksen het imago een typische mannensport te zijn. Vechtende heethoofden die elkaar de hersens inslaan, als je de media mag geloven. Gelukkig zien steeds meer mensen de positieve effecten die kickboksen heeft op lichaam en geest.
  De tijd dat kickboksen alleen voor mannen was is gelukkig allang voorbij. Er zijn tegenwoordig legio stoere vrouwen die rake stoten uitdelen. Kickboksen is een zware fysieke inspanning maar dat wil niet zeggen dat alleen mannen dat kunnen. Iedereen traint met een eigen doel voor ogen. En bij kickboksen gaat het niet alleen om het vechten, zoals sommige mensen denken.
  Het is een super goede work-out voor het hele lichaam. En daarnaast geeft het je als vrouw ook nog extra zelfvertrouwen en weerbaarheid.

 • Vanaf welke leeftijd kan ik beginnen met kickboksen?

  Binnen onze school worden de kinderen toegelaten vanaf hun vijfde levensjaar. De trainingsgroepen worden onderverdeeld in leeftijdscategorieën, zodat de kinderen onderling op hetzelfde ontwikkelingsniveau zitten. Door deze speciale indelingen kunnen ze met hun eigen leeftijdgenootjes trainen.

 • Wordt er getraind met stootkussens, trapkussens en pads?

  Stootkussens, trapkussens en pads worden regelmatig gebruikt tijdens het kickboksen met een trainer. Jouw personal trainer kan je op deze manier begeleiden en een veel realistischere training aanbieden dan op bijvoorbeeld een bokszak. Ook kan de trainer de intensiteit, hoeken en combinaties aanpassen aan jouw niveau. De trainer gebruik de stootkussens, trapkussens en pads om zichzelf te beschermen tegen jouw trappen en stoten tijdens het oefenen. Deze hulpmiddelen hebben een compacte vorm en optimale schokabsorptie. Groot voordeel is dat je trainer op deze manier snel tips kan geven en je zwakke punten snel kan ontdekken zodat deze verbeterd kunnen worden.

 • Welke kickboks-spullen heb ik nodig?

  Als je net begint met kickboksen heb je in ieder geval bokshandschoenen nodig. Ook scheenbeschermers zijn geen overbodige luxe. Deze kan je bij ons lenen voor de eerste les, daarna kun je deze spullen kopen bij ons. Als je wilt gaan sparren is het aan te raden mondbescherming, in de vorm van een bitje, te gebruiken. Uiteraard kan je altijd bij ons terecht voor advies voor je jouw kickboks spullen aanschaft.

 • Welke kleding heb ik nodig?

  Welke kleding je draagt bij het kickboksen is zeker in het begin niet het belangrijkste. Je kunt als beginner gewoon trainen in een t-shirt met korte broek of lange trainingsbroek. Let er wel op dat je kleding veilig is voor jezelf en je trainingspartner. Kies geen kleding met uitsteeksels, ritsen, knopen of touwtjes waarmee je vast kan komen te zitten of de ander kunt bezeren. Je kleding moet ook niet te los of te strak zitten. Kickboksen doe je op blote voeten.

 • Hoe vaak kan ik trainen per week?

  Jeugd tot en met 13 jaar kan elke doordeweekse dag trainen (5x per week). Ook voor volwassenen en jeugd vanaf 14 jaar zijn er elke doordeweekse dag lessen.

  Je kunt op het rooster de lestijden voor diverse leeftijdscategorieën en niveaus bekijken.

  Wij raden aan om minimaal 2 keer per week te komen trainen, omdat je dan merkbaar vooruitgaat en er zo meer plezier in houdt.

 • Mag ik blijven kijken bij de les van mijn kind?

  Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. We hebben in de zaal een koffiehoek met uitzicht op de mat.

 • Kan ik kickboksen uitproberen?

  Bij ons mag je een gratis proefles volgen om te kijken of je het leuk vindt, voordat je lid wordt.