Karate jeugd

60

minuten

Niveau: Gemiddeld

Karate voor kinderen in Eindhoven, Geldrop en Waalre

Wie kunnen er meedoen?

Iedereen vanaf 5 jaar kan bij ons terecht!
Voor jongens en voor meisjes is karate een leuke sport. Tijdens de jeugdtraining wordt karate op een speelse manier aangeleerd. Op een verantwoorde, niet-agressieve manier leren kinderen met elkaar omgaan en worden de beginselen van het karate overgebracht. Door het beoefenen van karate krijgen kinderen (en volwassenen) een betere motoriek en fysieke gesteldheid, een groter concentratievermogen, meer zelfvertrouwen en discipline.

Wat leer je?

Concentratie, lenigheid en zelfbeheersing om maar eens wat te noemen. Dat zijn een heleboel moeilijke woorden. Maar in ieder geval leer je op speelse manier je lichaam goed te bewegen en daar kun je een heel leven lang plezier van hebben. Tegelijkertijd leer je ook nog eens keigave sport!!

Bij Sportcentrum Elhatri trainen beginners en gevorderden, jeugd en volwassenen apart. Op die manier krijg je de aandacht die je nodig hebt of die je aankunt. De trainingsgroepen worden daarnaast nog eens extra onderverdeeld in leeftijdscategorieën, zodat de kinderen onderling op hetzelfde ontwikkelingsniveau zitten. Door deze speciale indelingen kunnen ze met hun eigen leeftijdgenootjes trainen.

Wat heb je nodig?

Om te beginnen moet je er zin in hebben! Je traint in het begin in je gymkleding of trainingspak. Besluit je na een tijdje dat je er mee door wilt gaan dan kun je bij de club voordelig een karate pak kopen en hoor je er helemaal bij!

De eerste les is gratis!

Meld je aan voor een gratis proefles
Voor de proefles is een karatepak nog niet nodig, gemakkelijk zittende sportkleding is voldoende. Schoenen zijn niet nodig. We trainen met blote voeten op de mat.

Kom gerust eens kijken, dan kun je zelf zien hoe leuk het is!

Voor talentvolle en gemotiveerde karateka’s heeft Sportcentrum Elhatri speciale wedstrijdselectie-trainingen. Voor zowel kumite als kata. Deze trainingen staan niet open voor iedereen. Of je voor deze training wordt geselecteerd, is onder meer afhankelijk van inzet, motivatie, talent en resultaten.

Karate is overigens een sport die je gerust kunt beoefenen zonder ooit aan wedstrijden te doen. Karateka’s die niet voor de wedstrijdselectie zijn geselecteerd, gaan soms evengoed naar wedstrijden. De keuze is aan de karateka zelf.

De club zelf organiseert naast de trainingen ook allerlei extra activiteiten, zoals karate stages door bekende karateka’s uit Nederland en omringende landen. Ook worden er bij ons regelmatig zelfverdedigings-stages gegeven. En natuurlijk worden er clubkampioenschappen voor kata en kumite gehouden. Plus niet te vergeten: het jaarlijkse karatekamp!

Kies voor kwaliteit

Elhatri is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland onder schoolnummer 03-208, de enige Nederlandse karatebond die erkend is door het ministerie van VWS en de NOC*NSF en is aangesloten bij de Europese Karate Unie en de Wereld Karate Federatie. Sensei A. Elhatri is in het bezit van een 7e dan. Hij is rijkserkend leraar en dan-examinator bij de Karate-do Bond Nederland. Sinds 2009 heeft Sportcentrum Elhatri het Fight Right keurmerk van de KNKF voor verantwoord vechtsportonderwijs.

Karatepak en beschermers

Wij hebben in de sportschool en op internet een winkeltje met sportartikelen.

Benodigde materialen en kleding kunt u kopen bij ons op de sportschool of bestellen via: www.elhatrishop.nl

Examens

Sportcentrum Elhatri geeft twee keer per jaar gelegenheid om examen te doen voor een band of slip. Wel is toestemming van de leraar nodig om het examen af te leggen. Train je 1x per week, dan kun je maximaal 1x per jaar examen doen.

Spreekbeurt over karate?

Leden kunnen een speciale map lenen met alle informatie die je nodig hebt om een spreekbeurt over karate te houden op school. Laat ons weten welk cijfer je gekregen hebt. Wij zijn er benieuwd naar. De meeste kinderen die van onze spreekbeurt-map gebruik maakten behaalden een goed cijfer. Vraag ook naar de gratis folders & poster om in de klas uit te delen. Reserveer de map wel tijdig bij de leraar, anders is hij misschien al weg.

Vaders en moeders trainen tijdens de les van hun kind voor speciaal tarief

Voor slechts €10,50 per maand per persoon kunnen ouders ervoor kiezen om tijdens de les van hun kind gebruik te maken van de fitness voor dit speciale tarief.