Gratis workshop “Maak kennis met Ashtanga Yoga”

  • 10.01.2020
  • 10:00 - 11:00
  • € 0,00

Karlijn Ramakers (37 jaar, Yoga docent en schoonheidsspecialiste) wil jullie heel graag kennis laten maken met deze vorm van Yoga.

 

Wat is Ashtanga Yoga?

Ashtanga Yoga is een dynamische opeenvolging van houdingen, die beoefend worden met gelijktijdige ademhaling. De houdingen zijn allemaal verbonden door de beweging die ‘vinyasa’ genoemd wordt. Door de concentratie op de ademhaling en de aaneenschakeling van bewegingen te houden, heeft dit als gevolg dat er een ononderbroken stroom van bewegingen ontstaat. Dankzij deze flow van bewegingen ontstaat er een soort van innerlijke sensatie van het lichaam, waardoor de geest stil wordt en zich geleidelijk in een bewegende meditatie gaat bevinden.

De Ashtanga houdingen bestaan uit een aantal setjes van zonne- groeten, staande houdingen, zittende houdingen en liggende / omgekeerde houdingen. Daar de serie altijd hetzelfde is zorgt deze herhaling ervoor dat de lichaamscellen het in hun interne geheugen opslaan. Op deze manier leren we ons lichaam goed kennen en wat voor effect het beoefenen van Ashtanga Yoga precies op ons heeft. Binnen Ashtanga is er daardoor minder ruimte voor individuele variatie. De houdingen kunnen wel aangepast worden naar de ervaring en behoefte van de student.

Ashtanga Yoga ontwikkeld kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en zorgt tegelijkertijd voor zuivering van het lichaam dankzij het transpireren. De sleutel is het vinden van balans tussen rust en inspanning tijdens het beoefenen van een bepaalde houding, alsmede het praktiseren van Ashtanga Yoga als een geheel.

 

OP 10 JANUARI 2020 OM 10:00u IN ZAAL 1 KUN JE GRATIS KENNIS KOMEN MAKEN MET DEZE YOGASTIJL BIJ SPORTCENTRUM ELHATRI!

Meld je aan via de inschrijflijst bij de receptie of stuur een mail naar info@elhatri.nl

Plaats

Sportcentrum Elhatri

Raedeckerstraat 11, Eindhoven

Telefoon: 0031402440485

info@elhatri.nl

https://www.elhatri.nl

Organisator

Sportcentrum Elhatri

Raedeckerstraat 11, Eindhoven

Telefoon: 0031402440485

info@elhatri.nl