Workshop Het belang van gezonde voeding voor 50+ | deel 1

  • 22.09.2020
  • 19:00 - 20:30
  • €22,50

In goede gezondheid ouder worden dankzij de combinatie van gezonde voeding en beweging

Naarmate je een jaartje ouder wordt is het des te belangrijker dat je aandacht schenkt aan een gezonde levensstijl. De kracht van je spieren neemt af en je hebt meer kans op hart- en vaatziekten. Een gezond en evenwichtig eetpatroon is, naast beweging en training, dan ook essentieel. Sport je al bij Sportcentrum Elhatri dan ben je al een heel eind op de goede weg en dankzij de handige en vooral praktische tips op het gebied van voeding kun je verder op weg geholpen worden naar een nog gezondere levensstijl.

Welke effecten heeft voeding op de gezondheid?

In Nederland worden mensen gemiddeld steeds ouder. Een belangrijke vraag is dan ook hoe die ouderen gezond en fit kunnen blijven.
Wanneer processen in je lijf verstoord raken, omdat je niet de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt, dan kan dat de oorzaak van ziekten zijn. Hart- en vaatziekten bijvoorbeeld of diabetes type 2. Ook te veel binnenkrijgen van sommige stoffen kan ervoor zorgen dat je ziek wordt. Natrium bijvoorbeeld. Dat heb je nodig, maar te veel natrium kan zorgen voor een te hoge bloeddruk of voor nierfalen. Net als beweging en training is gezonde voeding dus belangrijk om niet ziek te worden.

Gezonde voeding zorgt ervoor dat wij ons gezond en fit voelen, zodat we goed en vol energie kunnen functioneren en presteren in ons dagelijks leven. Ook als we ouder worden. Met de juiste denkwijze over voeding, word je bewuster van wat je eet en ga je ook echt anders tegen je voeding aankijken.

Workshop Gezonde voeding voor 50+ | 22 & 29 september 2020 19:00u-20:30u (2x 1,5 uur) | €22,50 p.p.

Inschrijven kan (binnenkort) via deze link: https://www.ledensoftware.nl/elhatri/aanmelden

 

Plaats

Sportcentrum Elhatri

Raedeckerstraat 11, Eindhoven

Telefoon: 0031402440485

info@elhatri.nl

https://www.elhatri.nl

Organisator

Sportcentrum Elhatri

Raedeckerstraat 11, Eindhoven

Telefoon: 0031402440485

info@elhatri.nl

Details

  • Aanmeldingen:
    https://www.ledensoftware.nl/elhatri/aanmelden
  • Maximum:
    6 deelnemers