Gratis workshop Mindfulness

  • 25.01.2020
  • 10:00 - 11:30

Wat is mindfulness?

Mindfulness is opmerkzaam zijn, alert zijn. Alert bewust zijn van wat er zich op dit moment in en om je voordoet. Het is heel eenvoudig en iedereen kan het. Het is alleen moeilijk om het langere tijd vol te houden, omdat de aandacht snel is afgeleid. Maar het is juist als je het langere tijd volhoudt, dat er een innerlijke rust kan ontstaan en een zien en begrijpen van wat er zich binnen in jezelf afspeelt.

Wat heb je eraan?

Mindfulness stelt je zo in staat om andere en betere keuzes te maken. Keuzes op basis van wat voor jezelf goed aanvoelt en niet als gevolg van de automatische piloot. Mindfulness stelt je in staat meer in balans te leven.

Vanaf februari 2020 zullen in Sportcentrum Elhatri mindfulnessmeditatie-lessen worden aangeboden. In mindfulnessmeditatie wordt de geest getraind om mindful, alert te zijn. In de lessen zullen meerdere oefeningen de revue passeren, zoals zit-, loop- en ligmeditatie, maar ook een aantal dynamische (yoga-achtige) oefeningen. Lessen worden gegeven in cycli van 7 bijeenkomsten.

De lessen worden begeleid door Richard Kelleners.

Richard beoefent mindfulnessmeditatie sinds begin jaren ’90 en is bezig met een opleiding tot mindfulnessleraar.

 

Kenmerken

Mindfulness verwijst enerzijds naar training, waarin men leert om bewuster te leven en anders om te gaan met stressvolle gedachten en emoties. Anderzijds is het een vorm van meditatie, waarin men zich op een niet reactieve manier bewust wordt van de fysieke en geestelijke sensatie en situatie van het moment. De bewuste aandacht staat hierin centraal.

 

Verdere kenmerken zijn:

  • In het hier-en-nu aanwezig zijn
  • Opmerkzaamheid zonder oordelen
  • Acceptatie van dat wat er is

 

Mindfulness heeft alle bovenstaande ingrediënten in zich. Men leert op die manier te leven met de eigen menselijke onhebbelijkheden, waaronder irritatie, ongeduld, frustratie, boosheid en verdriet. Door deze filosofie leert men met alles wat leidt tot onrust om te gaan.

 

Op zaterdag 25 januari is er een kennismakingsworkshop waarin de basisprincipes en verschillende oefeningen zullen worden gegeven. Meedoen? Geef je op door een mail te sturen naar info@elhatri.nl of vul je naam in op de lijst bij de receptie.

Plaats

Sportcentrum Elhatri

Raedeckerstraat 11, Eindhoven

Telefoon: 0031402440485

info@elhatri.nl

https://www.elhatri.nl

Organisator

Sportcentrum Elhatri

Raedeckerstraat 11, Eindhoven

Telefoon: 0031402440485

info@elhatri.nl