Brugklas; Van tegenzin naar zin in

4x120

minuten

Niveau: Gemakkelijk

Waarom;

 • Omdat het soms gruwelijk spannend kan zijn om naar een nieuwe school te gaan.
 • Omdat dit een hele mooie kans is om te leren over contact leggen en je open stellen voor anderen.
 • Omdat het fijn is als iemand je helpt in het ombuigen van iets spannends naar een mooi leer moment.
 • Omdat je nu dingen kan leren die je de rest van je leven kunnen helpen in situaties met nieuwe groepen.  En nu is de kans om dit meteen in praktijk te brengen, waardoor je deze succes ervaring eigen zal maken.
 • Als je in deze veilige sfeer aansluiting kan vinden, zal ik je bewust maken van waarom jou dit lukte en wat jij daar zelf in deed. Je zal ervaren wat jou helpt in het leggen van contact en wat je nodig hebt en hoe je daar zelf voor kan zorgen. In deze lessen zal jou dat lukken en dat zal je zéker helpen in het vinden van aansluiting in je nieuwe klas.
 • Waarom? We krijgen in de brugklas toch ook kennismakingsmomenten. Klopt. Gelukkig wel! En als je je daarbij bewuster open kan stellen, kan jou dat heel veel op leveren. Juist bij deze mooie kansen.

Doel;

 • De spanning eraf
 • Plaats voor vertrouwen, vertrouwen in jezelf
 • Weten wat je nodig hebt.
 • Goed zorgen voor jezelf, in plaats van jezelf afsluiten en terug trekken.

Door wie?

Marieke Linders, Weerbaarheidslab. Gediplomeerd weerbaarheidstrainer, Rots en water trainer, kindercoach, kindertolk, specialist in hoog-gevoeligheid, kwetsbaarheid en weerbaarheid.

Hoe?

Door aansprekende spellen en oefenvormen.

De lessen zijn 2 uur, omdat ik een relaxt tempo belangrijk vind in het vinden van veiligheid met elkaar. Er is tijd nodig om veiligheid te laten ontstaan vanuit alle kinderen in de groep. Dat gaan we doen, simpel weg door te spelen, dat is de meest natuurlijke manier om vanuit jezelf de verbinding met de ander te vinden. En je dan te realiseren wat je hierin goed doet. Uiteraard is er ook aandacht voor je houding, voor stevig staan, je reacties, je rust, je vragen, evaluaties en samen conclusies maken over wat werkt.

Dus maak je geen zorgen over de tijdslengte van 2 uur. Je zal balen als de tijd om is.

 

Wanneer?

Woensdag 14 aug 2019 van 19.00 tot 21.00 uur

Zaterdag 17 aug 2019 van 10.00 tot 12.00 uur

Zaterdag 24 aug 2019 van 10.00 tot 12.00 uur

Zaterdag 31 aug 2019 van 10.00 tot 12.00 uur

 

Kennismaking;

Ik zou een training als deze alleen bij iemand willen volgen bij wie ik een goed gevoel heb, bij iemand van wie ik graag wil leren. Kom dus zeker even kennis maken op één van de volgende dagen, als dat voor jou ook geldt.

 • Woensdag 10 juli tussen 9.00 en 11.00 uur.
 • Vrijdag 12 juli tussen 9.00 en 11.00 uur.
 • Vrijdag 9 aug tussen 9.00 en 11.00 uur
 • Maandag 12 aug tussen 9.00 en 11.00 uur

Graag vooraf aanmelden voor de kennismaking via info@elhatri.nl (of geef je voorkeursdatum aan bij de cursusaanmelding in de opmerkingen).

Dan plannen we het samen even. Er zijn ook andere momenten mogelijk.

 

Investering;

82,50 euro. Voor het ombuigen van iets (te) spannends naar een mooie kans, die nog steeds spannend is, maar waarin je beslagen ten ijs komt, om dat maar eens mooi te breken 😉

Wie denkt dat leren plannen en huiswerk maken belangrijk is, heeft wat mij betreft gelijk.

Wie denkt dat een fijne plek vinden in de groep belangrijk is, heeft wat mij betreft ook gelijk. Zeer de moeite waard om hier bewust en fijn mee om te gaan.

In een kleine veilige groep, op een leuke manier hierover leren. Doen.

 

Inschrijven

Stuur een mail naar info@elhatri.nl met de titel “Inschrijven cursus Brugklas; van tegenzin naar zin in” met daarbij eventueel de voorkeursdatum voor de kennismaking.

Of meld jezelf bij ons aan de balie, dan maken wij het meteen in orde.