RDTA bij Sportcentrum Elhatri

Teambuilding

We brengen lastige, complexe theorieën terug tot een gevoel en een ervaring.

RDTA is een kleine organisatie met grote ambities.

Eigenzinnig! Dat omschrijft ons in één woord. Met meer woorden… Wij zijn psychologen en gedragswetenschappers met een sport achtergrond en we zitten aan de HR kant van de zakelijke dienstverlening met standaard producten als assessments, coaching, training, outplacement, loopbaanoriëntatie en mediation. Dat doen wij echter alles behalve standaard!

Wij zijn ervan overtuigd dat een tevreden en gezonde medewerker flexibeler en meer betrokken is, hij is minder ziek en als hij ziek is, is hij dat minder lang, een stapje harder loopt… met andere woorden, hij draagt veel meer bij aan het bedrijf. Vanuit deze overtuiging werken wij in al onze diensten.

Spiegelen

Door onze expertise als psychologen en coaches is RDTA goed in het spiegelen van gedrag. We laten zien wat werkt en wat minder goed werkt. Vitaliteit zal alleen werken als mensen hun gedrag willen aanpassen. En dat krijg je alleen voor elkaar als mensen daadwerkelijk de noodzaak voelen en ervaren. Dat laten we zien op onze eigenzinnige wijze waarbij we mensen op hele laagdrempelige wijze laten voelen en ervaren wat voor effect bepaald gedrag heeft. Dat kan met materialen als een tennisbal, noodle, wasknijpers, blinddoeken, een parachute, een springtouw, een goed gesprek … vervolgens laten we deze oefening ook weer aansluiten op de dagelijkse praktijk van de ander. Ook delen we veel informatie op laagdrempelige wijze en kijken we ook wat haalbaar en mogelijk is voor mensen. Realistische stappen dus. We gaan het samen concreet maken; wat betekent dit voor jou? In die vertaalslag zijn wij sterk. En dat kan gewoon in Eindhoven!

Teambuilding

Onze teambuilding heeft, evenals onze volledige trainingen, een redelijk unieke aanpak. Sowieso zijn de bijeenkomsten leuk. De deelnemers hebben echt plezier gedurende de sessie. Maar daarbij willen wij ook een diepere laag raken. We doen oefeningen om mensen iets duidelijk te maken over hun eigen gedrag en dat in relatie tot anderen. Samenwerken. Samen beter worden. Door het te doen en te ervaren. Onze expertise met zowel sport als psychologie maakt deze verdieping ook mogelijk. Dat maakt onze bijeenkomst niet alleen leuk maar ook daadwerkelijk verdiepend.

Hoe? We brengen lastige, complexe theorieën terug tot een gevoel en een ervaring. Dit doen wij door diverse oefeningen met noodles (drijfbuizen), tennisballen, blinddoeken, springtouw, parachute, gedragsspellen, leiderschapskaartjes en nog veel meer. Dit zijn wat wij noemen ‘kapstokoefeningen’. Het helpt mensen om theorie op te hangen aan een eigen gevoel en ervaring waardoor het veel beter beklijft. Het zelf voelen en ervaren in plaats van erover praten. Zo komen zelfs de meest complexe theorieën tot leven. Vervolgens leggen wij de verbinding naar de dagelijkse praktijk. Daarmee maken we de cirkel rond naar de praktijk waar de mensen mee te maken hebben. In die vertaalslag zijn wij sterk. Tevens schenken wij veel aandacht aan het stukje communicatie.

 

Reactie van de BAM

“Ik ben erg tevreden over de workshop, net als mijn collega’s. Vooraf werd er aan mij gevraagd of we weer zo’n saaie, langdradige PowerPoint-presentatie zouden gaan krijgen over allerlei theorieën. Dit is absoluut niet het geval geweest! Het mooie is dat we door de praktische oefeningen toch theorie hebben behandeld maar op een hele speelse, tastbare manier. De groep leende zich hier ook voor (doeners) en vond dit erg leuk om te doen (belangrijk!). Het resultaat is dat het ‘ijs’ tussen de collega’s is gebroken en er op de doelstellingen zichtbaar vooruitgang is geboekt. De invulling die RDTA aan deze ochtend heeft gegeven, is een verrassende en verfrissende. De fysieke oefeningen (met blinddoek, bokshandschoenen, kaarten, eieren) hebben het kwartje echt laten vallen!”

Tim Legerstee, HR Business Partner, BAM Infra Energie & Water West BV.

Hoe dan?

We bepalen samen een onderwerp! Wat wil je bereiken met de groep? Waar loop je nu tegenaan? Wat gaan we doen? Zaken die we samen bespreken om jouw teambuilding dag of dagdeel zo goed mogelijk aan te laten sluiten op hetgeen er nu speelt. We gaan dus niet zomaar een dagje lol hebben. Dan kun je net g\zo goed gaan karten of bonbons maken. Wij willen ook echt een diepere snaar raken en mensen aan het denken zetten. Terwijl ze plezier hebben! De meerwaarde van sport en psychologie combineren.

Mogelijke opties

  • Met bokshandschoenen, stootkussens en onze versie van Jedi/Samoerai (inclusief ‘zwaarden’)
  • De balans ervaren tussen meeveren en weerstand bieden, geven en nemen, actief en inactief
  • Samen á la Rico de ring in. Ja, een échte boksring!
  • Samenwerken en communicatie met eieren, blinddoeken en marshmallows.
  • … en nog veel meer!!

Onze teambuilding sessies gaan over samen even ‘ontladen’ en het belang hiervan. Als de adrenaline toeneemt, neemt je alertheid toe. Als de endorfine toeneemt, neemt je plezier toe. Als je testosteron toeneemt, neemt het gevoel van kracht en onoverwinnelijkheid toe. Met andere woorden: we gaan je laten voelen en ervaren hoe je letterlijk in je kracht komt te staan. Belangrijke bespreking of presentatie? Doe dit vooraf en zorg voor de juiste stofjes in je lichaam waarmee je kracht en overtuiging uitstraalt. En oh ja… het is bad ass en vooral leuk!

De Trainers

Onze Teambuilding sessies worden gegeven door ervaren trainers van RDTA. Zij kunnen vanuit hun eigen ervaring als trainer zich inleven in de problematiek waar andere trainers tegenaan lopen. Alle trainers hebben een gevarieerde vechtsportachtergrond en zij schromen er ook niet voor om deze in te zetten om theorie een licht fysiek randje te geven.

Daphne Pieterson is Registerpsycholoog (neuropsycholoog en Arbeid & Organisatie psycholoog) en sportdocent. Tevens coacht zij één op één. Door het combineren van de psychologie naar de praktijk wordt op laagdrempelige wijze theorie voelbaar en daarmee begrijpelijk. Wat gebeurt er en waarom? Hier legt zij ook de link met de oorsprong van gedrag vanuit de neuropsychologie. Theorie aan praktijk verbinden door psychologie en praktijk te koppelen is wat Daphne doet.

Leen van Ochten is naast de trainingen die hij voor RDTA verzorgt ook professioneel trainer voor de Gemeente Amsterdam waar hij onder andere trainingen verzorgt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waarbij hij deze groep in beweging weet te krijgen. Tevens is hij ervaren sportdocent en gebruikt hij ook een fysieke benadering om mentaal de spreekwoordelijke ‘kwartjes te laten vallen’.

Engelina Theunissen is naast trainer voor RDTA tevens docent op een middelbare school waar zij werkt met jongeren met ‘een rugzakje’. Een groep jongvolwassenen die op een andere manier geboeid en gebonden moeten worden als je de theorie wil laten overkomen op hen. Dit is wat zij goed kan. Met haar achtergrond in de vechtsport weet ook zij als geen ander theorie en praktijk met elkaar te verbinden.

 

Ik wil dit! Wat nu?

Intake gesprek

We beginnen met een gesprek om de startsituatie en de gewenste, beoogde situatie in beeld te krijgen. Is het ook haalbaar wat jullie willen? Hierin zijn we eerlijk. Het heeft voor ons beide geen zin als een doel niet haalbaar is. Dit kost onnodig tijd en geld en het levert frustratie op bij alle partijen. Eerlijk dus. Wat is de situatie en wat willen we samen hierin bereiken.

De offerte

In het voorstel volgt een korte weergave van het gesprek waarin getracht wordt de ambities en doelstellingen zo volledig mogelijk weer te geven. Hierin wordt ook een indicatie gegeven van de vorm van de vitaliteitsweek, onze invulling hierin, hoe we het aan willen pakken en uiteraard wat de investering hiervan bedraagt.

Condities

Uiteraard volgt altijd een gedetailleerd voorstel maar je kunt zelf al een inschatting maken op basis van onze vaste tarieven. Zie hiervoor de prijslijst op de RDTA-website.