Een gebalanceerde cursus

Valpreventie 55+

In samenwerking met Fysiotherapie de Achtse Barrier Eindhoven organiseert Sportcentrum Elhatri een cursus valpreventie.

In de cursus wordt op een leuke manier gewerkt aan het verbeteren van spierkracht en balans, en met verminderen van valangst.

 

De cursus is gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen (55+) door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning.

 

De cursus bestaat uit voorlichting en een beweegprogramma. De voorlichting heeft  als doel om deelnemers bewust te maken van valrisico en balansverstoring en hen meer kennis te geven over het voorkomen van een val. Het beweegprogramma is gebaseerd op Tai Chi en is gericht op het verbeteren van de algehele fitheid, spierkracht en balans en biedt gerichte training voor opstaan en lopen.

 

Uit onderzoek is bekend dat beweegprogramma’s die gericht zijn op het verbeteren van balans, spierkracht en mobiliteit  het meest effectief zijn om valrisico’s te verkleinen. Uit onderzoek blijkt dat ouderen na het volgen van een cursus maar liefst 61% minder kans maken om te vallen en dat hun valangst met 37% afneemt.

 

 

Houdt deze site in de gaten voor de definitieve startdatum en het aanmeldformulier. Deze worden binnenkort bekend gemaakt.